Overslaan en naar de inhoud gaan

Geconditioneerde container - humidity controle

Containers met gecontroleerde luchtvochtigheid.

Soms vraagt een heel specifieke toepassing ook dito eigenschappen van een container. Zo zijn er toepassingen die eisen stellen aan vochtgehalte in de lucht.

Ik een gesloten container bevindt zicht een eigen ecosysteem. Niet helemaal afgesloten, maar toch. Dit ecosysteem staat onder invloed van externe factoren, zoals de temperatuur buiten de container. Deze kunnen zorgen voor flink oplopende temperaturen in de container, of juist hele lage temperaturen.

Er zijn containers waarbij de temperatuur geregeld is. Deze zijn voorzien van een koelsysteem, een verwarming, of beide. Containers met zo’n koel en/of warmte systeem kunnen heel lang autonoom werken. De koel of warmte systemen voor containers zijn ontwikkeld om lange tijd, gedurende het hele transport, volledig zelfstandig zijn werk te doen.

Maar ook de luchtvochtigheid kan een belangrijk criteria zijn. Gedurende lange tijd kan er veel warmteverschil optreden buiten de container. Dit heeft grote invloed op de luchtvochtigheid en het optreden van condens in de container.

Als uw toepassing vereist dat de luchtvochtigheid binnen bepaalde normen blijft dan hebben wij daar verschillende oplossingen voor. Afhankelijk van de toegestane normen, het klimaat, weersomstandigheden en type container, zijn er verschillende mogelijkheden.

Een norm handhaven wat betreft luchtvochtigheidsgehalte in een container is altijd maatwerk. Wij horen graag wat uw wensen zijn.

Bel gerust ons verkoopteam. Zij zijn op de hoogte van verschillende oplossingen en denken graag met u mee.