Overslaan en naar de inhoud gaan

Kwaliteit in containerbouw

Wij bouwen al 50 jaar containers. Onze ‘Vernooy container’ is een kwaliteitsproduct waarin de meest optimale materialen zijn toegepast, verwerkt door vakmensen. De constructie heeft zich ruimschoots bewezen en zorgt voor een optimaal samenspel van robuustheid, gewicht en levensduur.

De kwaliteit van een container heeft te maken met verschillende zaken:

  • de kwaliteit van het materiaal
  • de kwaliteit van de bewerking
  • de kwaliteit van de samenstelling en constructie
  • de oppervlaktebehandeling

Het materiaal

De meeste containers worden gemaakt van staal. Maar dat hoeft niet eens, denk aan plywood, zijl en aluminium. Maar de meeste containers zijn van staal. Als u niet ‘thuis’ bent in de wereld van staalverwerking dan zult u waarschijnlijk al snel aannemen dat ‘staal’ gewoon ‘staal, ijzer’ is. Maar dat is niet zo. Staal is altijd een chemische samenstelling welke bestaat uit meerdere componenten. De verhouding van deze componenten, samen met het productieproces, bepalen de eigenschappen van verschillende soorten staal. En dat maakt heel veel verschil!

De eigenschappen van staal zijn onder andere:

  • De vloeigrens
  • Treksterkte
  • Brosheid
  • Weersbestendigheid
  • Hardheid

De staalindustrie produceert veel verschillende staalsoorten. Het is dus mogelijk om voor de bouw van een container te kiezen uit verschillende staalsoorten. Welke staalsoort toegepast wordt is heel belangrijk, het bepaalt de eigenschappen van de container. Met onze lange ervaring in het bouwen van containers en onze vakmensen weten wij wanneer je welke staalsoort moet gebruiken.

Naast de soort staal is ook de dikte van het materiaal van belang.

Wij gebruiken staalsoorten van de meest optimale kwaliteit en dikte voor onze containers.

Hier vindt u containers van cortenstaal in onze voorraad: https://www.containers.nl/cortenstaal-container
Hier vindt u contianers van hardox staal in onze voorraad: https://www.containers.nl/hardox-container

De bewerking

Het staal moet bewerkt worden om er uiteindelijk een container van te kunnen maken. Het wordt gebogen, gewalst en gelast. Ook dit is vakwerk. Verkeerde vouwen en te veel of weinig walsen kan grote gevolgen hebben voor de levensduur van een container. En daarbij komt nog het laswerk, wat hoogwaardig en professioneel uitgevoerd moet worden. Wij hebben uitsluitend vakmensen aan het werk die door opleiding en ervaring hoogwaardig laswerk uitvoeren.

De constructie

Containers krijgen veel te verduren. Van binnenuit drukkende belading (los gestorte lading), omvallende lading, de container moet bestand zijn tegen deze krachten. Ook van buitenaf worden containers voortdurend op de proef gesteld. Van weersinvloeden, zout, het (met lading) op- en afzetten, en aanvaringen met andere voorwerpen; je wil graag dat de container ook dan heel blijft en het werk waarvoor deze is ingezet niet onderbreekt.

De constructie van een container is van groot belang op de totale stijfheid. In de constructie moet ook rekening gehouden worden met de juiste onderdelen die erop moeten zitten. Haken, ogen, het ‘oppik syteem’ met haak of kabel. Kleppen, zijlnokken, openingen om lading te laden en lossen.
Een container lijkt eenvoudig in ontwerp, maar een goede container heeft een beproefde constructie die ervoor zorgt dat deze vormvast is en de nodige krachten van binnen- en buiten uit kan verdragen.

Oppervlaktebehandeling

Een container moet beschermt worden tegen verschillende invloeden. 

Denk aan de invloed van:
    • het weer
    • de lading

Het weer

Wind, hagel, sneeuw, vorst, regen, een container krijgt het allemaal te verduren. En dan nog de pekel die bij sneeuw of vorst wordt uitgestrooid, en de temperatuursverschillen die er zijn; van een winterse -10 C tot 40C + in de zomer. 

Voor elke toepassing kijken wij naar de juiste bescherming. Dit kan variëren van het kiezen van een andere metaalsoort, een coating die specifiek past bij het gebruik, tot en met het verzinken van de container.

De lading

En zijn verschillende chemicaliën die een reactie aangaan met de containerwand. Food- gerelateerde stoffen moeten beschermt worden tegen roest of loskomende coating. Mest stelt zo zijn eisen aan een container. Mest is erg zuur, en een container zonder goede bescherming zal al snel problemen krijgen met roestvorming en doorroesten. In de situatie van mest kan er met een coating gewerkt worden, maar kan de container ook uitgevoerd worden in corten- staal. Deze staalsoort heeft specifieke eigenschappen die ervoor zorgen dat deze in hoge mate bestand is tegen de ‘zuuraanval’ van mest en gaat daardoor veel langer mee.

Heeft u een container nodig waarbij er specifieke eisen gesteld worden? Bel dan gerust eens met een van onze adviseurs. Zij kunnen u goed adviseren wat u het beste kunt doen in uw specifieke situatie.