Overslaan en naar de inhoud gaan

Dompelcontainer of vloeistofdichte container

 

Vloeistofdichte container

Een vloeistofdichte container is een container die vloeistofdicht is. Deze wordt gebruikt voor het transport en de opslag van een groot aantal verschillende vloeistoffen. De belangrijkste eigenschap is de vloeistofdichtheid en hoge mate van resistentie tegen chemicaliën. Dit type containers bouwen wij al decennia lang van verschillende materialen. Vloeistofdichte containers worden opgebouwd uit staalplaten, maar er wordt ook vaak cortenstaal gebruikt. Cortenstaal is een specifieke metaalsoort die een (nog) hogere resistentie heeft tegen chemicaliën en speciaal tegen zuren. Het maken van een vloeistofdichte container is vakwerk. Een gewone container, ondanks dat deze met grote zorgvuldigheid en vakmanschap is opgebouwd, is vrijwel nooit waterdicht. Voor het waterdicht maken worden andere technieken gebruikt. Deze vloeistofdichte containers worden na de bouw ook zorgvuldig getest en zo nodig aangepast tot ze 100% waterdicht zijn.

Dompelcontainer elektrische auto

Een dompelcontainer is ook een vloeistofdichte container, maar naast de vloeistofdichtheid worden aan dompelcontainers nog andere eisen gesteld. Een dompelcontainer voor het blussen van een elektrische auto heeft een heel ander doel dan alleen het opslaan van water. Deze dompelcontainer moet een brand in een elektrische auto onder controle brengen. Een brand in een elektrische auto is niet te blussen als de accu's ontvlamd zijn. De accu's zullen na het blussen weer ontbranden. De enige manier om dit ontbrandingsproces te stoppen is de accu's onder te dompelen in water. Alleen als de brand al gaande is, is het niet meer mogelijk de batterijen uit de auto te halen. Er zit dus niets anders op dan de hele auto in het water te dompelen. En daar ontstaan ook de andere eisen waaraan een dompelbak moet voldoen. Ze moeten bestand zijn tegen zeer hoge temperaturen en moeten een mogelijke ontploffing kunnen opvangen. Denk daarbij ook aan water dat door een ontploffing of hitte de container aan de bovenkant uit wil. Dat is zeer gevaarlijk. Een dompelcontainer moet dus voorkomen dat er water uit kan aan de bovenkant, zonder deze af te sluiten (want dan ontstaat er druk).

Deze speciale dompelcontainers worden door ons gebouwd en zijn altijd maatwerk. Lees meer over dompelcontainer elektrische auto.